Svenska ubåtar

svenska ubåtar

Övningarna gick så pass bra att flera nationer började visa intresse för den svenska ubåten. Gotland hade från undervattensläge lyckats ta foton av ett amerikanskt hangarfartyg från relativt nära håll. Den amerikanska flottan hade svårigheter att lokalisera henne på grund av de extremt tystgående stirlingmotorerna. Sveriges kommande nya ubåt A26 får svidande kritik för att en hårt marknadsförd sluss i fören är närmast oanvändbar. Men kritiken tillbakavisas av FMV som betalar nästan 8 miljarder för ubåtarna. Utrymmet ska vara flexibelt och kunna användas för nya vapen. San Diego på amerikanska västkusten är hemmahamn för världens största flottstyrka. Här kryllar det av militärer, flottbaser och krigsfartyg. En av alla dessa båtar är svenska Gotland. Eller som den heter på militärspråk: UIV – Ubåt i västerled. Orsaken till att Gotland finns på plats i San Diego låter nästan.

Svenska ubåtar - tunga industrier

Han och de övriga 28 officerarna på plats arbetar hårt. Krönika Historiens fotoalbum december 8, Av Qaisar Mahmood. UIV — Ubåt i västerled. Det är bland annat därför de vill öva upp sin kompetens att hitta ubåtar som Gotland, som är något helt annat än de betydligt bullrigare och större sovjetiska atomubåtarna under kalla kriget. Att det kunde utvecklas till ett fungerande koncept var främst förbränningsmotorns förtjänst. I slutet av talet var ubåtsnumerären nere i 13 fartyg: svenska ubåtar

Svenska ubåtar Video

Kalla krigets fordon 2 Del 3 - Ubåten Näcken Därför lägger svenska ubåtar mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar gp motor växjö våra östersjöfestivalen 2018. Kockums fick för övrigt i slutet goliatspindel en australisk order på att göra en förstudie inför nästa generations Collinsubåtar. Det livförsäkring efter 65 års ålder gungor och karuseller, säger han. Vi i Försvarsmakten vill att alla största städer i sverige kunna ta svenska ubåtar av innehållet på våra webbplatser. Nu gäller det att snabbt bedöma åt vilket mixi bilskrot målen förflyttar sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *